Pages

06 May 2010

Kami Memang Berbeza tapi..

Assalamualaikum..Kamu! Ya kamu yang sibuk bertanya.. Dengar ini jawapan aku!!

Kamu tanya aku, "Kenapa kau dengan adik kau berbeza sangat??"
Nie jawapan aku:

Ya!Kami memang berbeza...
Die Nurse Cumey tapi aku Chegu. Die putih tapi aku si hitam manis.. Makin pandang bertambah manis. Kamu jeles? Die kurus tinggi tapi aku gemukss kemetot. Hey! kenapa kamu tak puas hati?? Allah bagi saya kesihatan yang baik dan sentiasa cukup makan. Kamu jeles ya?? Kesiannn.... Die stylo,dressing tip-top tapi aku selekeh, dressing slumber sudah.. Ada aku minta duit kamu untuk bergaya kah? Die cumel berlesung pipit dua di pipi,makin pandang makin manis.. Tapi aku si tembam berlesung pipit satu jek kat bawah mata kiri (hanya yg bertuah perasan kewujudannya..). Die manja dan lemah-lembut tapi aku kasar, lasak, tabah lol.. So ada masalah kah?? Ada aku kacau hidup kamu? Ada? Ada?

Ya!Kami memang berbeza tapi ada kena-mengena dengan kamu kah?? Sapa kamu nak membandingkan kami??? hey!silaplah kalau nak tengok aku jeles dengan adik sendiri..Ya!memang bila dia berjalan di bandar, ada saja "PHEEWWWWIITTT..." Kalau aku?? Oo..pandang pon belum tentu. Tapi kalau kau nak pandang menghina, oh silap lah! Penumbuk dari tangan yang tembam kena di muka. Mahu rasa?

Ya! Kami memang berbeza tapi kamu budus kah tak tahu kami satu genetik yang sama? Terbentuk dalam rahim yang sama..bermakbapak orang yang sama..Cetek betul pengetahuan ilmu biologi kamu. Mesti kamu tidur kroohhh...krohh... dalam kelas dulu.. itu bukan masalah aku! Kesian betul kat kamu...ishh..ishhh...

Ya!kami memang berbeza tapi aku tak kisah. Dia adik aku.. biarlah kalau dia cantik pun ada kena-mengena dengan kamu?? Kalau aku tak chantek pon, ada aku suruh kamu tengok muka aku? Takda bukan?Jadi....Biarlah kami memang berbeza tapi... Aku tahu jauh dalam sudut hati aku, walau aku tak tunjuk..Walau aku tak ucapkan... aku tahu satu statement "SAYA SAYANG ADIK SAYA WALAUPUN KAMI BERBEZA"...
ini adik saya..saya SAYANG dia..

nota kaki: Angah, 143 (I LOVE YOU)!!

6 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

alahai...sepet mata....heheh

walaupun berbeza....dalam hati ada kasih sayang kan dik..

LyNn HaMzAh said...

salam...

jgn peduli apa org kata dik...yang penting kita adik beradik sentiasa ngam dan rapat...

muSafir said...

salam..
taper, taper.. bersyukur seadanya..

"sesunguhnya org yg mulia d sisi Allah ialah orang yg bertakwa.."

Allah tak pandang pun sama ada rupa paras or harta berkoyan-koyan or what not, hanya Takwa derr =)

+akufobia+ said...

tetap sayang adik.muahhmuahhmuahh.

syahira ariff said...

hahaha,comel gak sayang
ada lesung pipit walaupun satu
syaira takde lgsung lesung pipit
=[

Cik Mirara said...

heheeee.
pipi ku pn tembam.
sma la kita.
hahaa.