Pages

28 May 2010

Lelaki GERSANG??

Assalamualaikum dan selamat pagi..
Kembali memblogging selepas penat menghadam segala nota-nota untuk peperiksaan akhir Semester 1 ni. Alhamdulillah, semuanya berakhir dengan baik dan segala nota-nota berkenaan sudah selamat bersemadi dalam stor selepas semua barang 'dibungkus' untuk tempoh cuti 3 minggu. Yeahh! Cuti akan menjelma dan aku akan kembali menghilang. Yelah kan, aku tak kaya nak beli berukband macam mereka-mereka yang kaya dengan hasil traffic beratus beribu sehari. Aku nie hanyalah pemilik blog picisan, penulis pinggiran yang menulis sekadar suka-suka. Tunggulah mana-mana tawaran datuk atau tan sri mana-mana yang nak sponsorkan berukband untuk aku nanti baru rajin memblogging time cuti. huhu.. masalahnya ada ker?

Biasalah kan, lumrah bila dah habis exam adalah masa untuk bersuka-suka atau berjimba-jimba (istilah ini hanya untuk geng kak jenab astaban saja). Jadi, ambil peluang untuk bebas dan bersuka-suka akhirnya aku realisasikan semalam. Bukan pergi mana pun, pergi lepak kat KL Sentral jek. (ceh..gaya cam g Australia sambil naik kanggaru lompat2 jek kan?)

Memang sangat ramai manusia-manusia yang naik train KTM kat Stesen KTM UKM tu. Bukan apa, aku pun nak naik KTM jugak sebab kereta Mercedes aku dalam bengkel, antar servis (ini tipu!) so kenalah tunggu train yang sangat-sangat lembap hari ni. kedatangan sangat lambat so memang potong markah servis! Dahlah tu, Ladies Coach Only penuh u.. Arghh, ini bermakna kena naik yang biasa punyer la.. I dont like dis!

Aku tak kisah sangat bersesak dengan macam2 manusia tapi masalah bila ada LELAKI GERSANG camna? nak handle macam mana nie?cuba bagitahu aku?? Kisahnya camni, aku tersepit kat pintu dalam KTM tu. Sampai jek kat stesen Kajang, ramai sangat manusia-manusia lain yang masuk. Serius masa ni bukan macam sardin lagi tapi ikan busuk penyek!! Ok, takpa.. lapkan peluh di muka yang memang dah panas masa tu dan SABAR okey?

Tetiba, terasa something yang pelik. U know what?? Ada somebody gesel-gesel kaki kat paha aku. WTF?? Arghh.. tak nak mengeluarkan perkataan sepatutnya tapi kena jugak! Lama-lama bila aku tak heran sangat masa tu sebab memang tak leh nak gerak, nak pusing kepala nak tengok pun tak leh. So boleh bayangkan keadaan sesak di situ? Lama-lama makin teruk la weh.. Terasa satu bonjolan di paha. (paham-paham je la.. ) Pehal pelik sangat nie?? Boleh lak dia gosok-gosok 'barang' dia kat paha aku!!! Cilakak!!! hah kan da kuar bahasa kesat aku!

Kau gersang ke weh? Agak-agak la.. Tula, bila cadangan Lady Coach dilaksana, ramai tak puas hati. Tapi nie la rasionalnya. sebab ada manusia yang bergelar LELAKI ----> GERSANG terlebih!! Menci!!! Menci!!! Menci!!!

Sorang abang Melayu yang menyaksikan kejadian kata : Sabarlah dik. Orang lelaki nie tak kira. Kalau nak gersang, kat mana-mana pun boleh. Huh! Menci!!!!!!!!!!

nota kaki : pasni aku nak naik Ladies Coach je. Takut kejadian sama berulang!Lepas geram sambil makan burger..huh!

13 comments:

Wanybunny said...

hahaha, 'betuah' hang dpt test free punyaaa, agagaga!

Nur Hawa Mohd Zin said...

dulu zaman sek waktu kuar outing nek bus..kwan pernah kene..menges ooo

TTT said...

eee jahat org tu..marah ni hmph!

kite pun penah kene
celat 2 ***tot pulak tu T_T
ape lagi nangis kat situ jugak

sabar jelah kan along..
chaiyok3!!

ladies coach rules!!(◕‿◕✿)

CHEGU ALONG said...

wannybunny~> dia bg free pon,aku xmaw la..hukhuk
kak hawa~>ye ke kak?takutla..
Cik TTT~> wah lg anventure.memang gersang kot sesetengah laki nie kan?

Nazrul Montolivo said...

baekkk r.. hahahaha..

Nur Hawa Mohd Zin said...

sek akak selalu nmpk mereka kat depan blok asrama sebab mengadap tapak perumahan..skunk mgkn tak da sgt sebb kawasan tu dah bnyk org duduk..dulu mmg ada....eeeeiiiii...geli..tapi mereka ni sbnrnya, kalu kite cakap geli,kutuk dia dan takot ngan apa dia buat...itu kepuasan bg dia...tau..so buat tak tau jerk..tapi lau dalam bus tu..kena hati2..dan make sure tutup bhgn2 tertntu kite dengan beg atau buku atau pape...

masturah idrus said...

lututkan aje 'bnde' die tuh... bia hlg gersang die.. kuangajo... pengotor.. tak tau malu...

shameel Iskandar said...

sepatutnya awk maki hamun jer dia. Tak berdosa maki org mcm tu sbb utk kebaikan bersama

Ibu Mifzal Arsyad said...

eeeiiii..jijiknya...benci kan..bila ada lelaki yg gersang cam tuh..tp tu la..napa along diam..patutnya jerit kat mamat bangang tuh..n kasi penampar satu..x pong terus potong je anu dia tuh...dah gatai sgt..huhu..sian along..

CHEGU ALONG said...

nazrul~> apa yg baik hah budak??aku nie kire kes cabul tau..hukhuk..
kak hawa~> ye ke kak?takutnya..tp lau diam pastu melarat amacam?
masturah~> geli la laki camtu.biler turun train sempat tunjuk penumbuk kat dia tp die sengih2..tolongla..
shameel~> ramai org.jerit pon xdgar..hukhuk.
ibumifzalarsyad~> hukhuk..takut&sedih.. :(

ney said...

huhu,pengalaman ngeri ni~

hampeh punya lelaki,boleh plak amek kesempatan tyme2 cemni~

act,kita pon penah kene~huuu

Cahaya Mataku said...

astaghfirullah, teruknya...
sabo je lah...
ishk, marah bangat!
pengotor!

fight for more ladies koc!

Cahaya Mataku said...

astaghfirullah, teruknya...
sabo je lah...
ishk, marah bangat!
pengotor!

fight for more ladies koc!