Pages

29 June 2010

Edisi Cuti 5 : craft wif ♥♥

Assalamualaikum semua..
Sambungan bumper edisi cuti..
Disebabkan cuti semester lama iaitu selama 3 minggu maka selain daripada membesarkan otot dan membesarkan perut, aku ambil keputusan untuk buat something. Yang pastinya bila aku decided nak buat benda tu, ibu dan abah aku macam tak cayer lak. Ye la, anak dara diaorang yang sorang nie bukan lemah-lembut sangat nak buat benda tu.. Hah! benda ape tuh??

Yang penting mula-mula masa aku decide nak buat benda tu, aku pon kompiuse ngan diri sendirik. Ye la, benda lemah-lembut bagai nie memang kurang serasi dengan jiwa aku. huhu.. Thats why bila aku bagitahu ibu, abah and adik-adik aku, diaorang gelakkan aku sakan.

Takpe..takpe.. di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Cehh, aku dah berbahasa pulak. Dah..dah.. korang yang mana kenal aku dengan rapat dan memang cukup arif dengan perangai aku yang agak kasar, jangan gatal-gatal nak gelakkan aku jugak. Tolong percaya aku mahu berubah sedikit demi sedikit.. Tolong percaya yer?

Ok, tanpa buang masa...sila tengok benda mat alah yang aku namakan craft wif ♥♥ . Layan...
*
*
*
*
*
*
*

Tadaa.. nie la die projek cuti sem aku. Aku tak pernah menjahit. Even seluar koyak kat hostel pon, mesti aku akan mintak abah belikan baru. Takde pun, suruh ibu jahitkan. Nak harap aku?? Memang aku tak pakai dah seluar yang koyak tu.. So, bila aku kata aku nak menjahit, depa gelak kat aku. Cian kan aku?? Hah! semua buah hati aku nie aku bagi nama. Antara yang aku sayang, kat bawah nie hah :

Nie nama dia Mr & Mrs Ugly.
sebab per? sebab die tak cantek tapi die saling menyayangi. nampak kat badan die tu? hanya pasangan die boleh isikan tempat kosong tu.. Chewah! jiwang tetiba..



nie nama die Mr&Mrs Devil.
Sebab per? cuba tengok tanduk kat kepala dia tu. Jahat-jahat pun depa deeply in . Dalam hati ada taman. huhu

Nie nama depa Mr&Mrs Nature.
sebab per? tengok kat kepala depa ada bunga n bintang kan? pencinta alam sekitar nie..
*
*
*
*
*
*
Nie lah die budak yang buat orang lain tak cayer biler dia kata dia nak menjahit. Weh, tak tipu tau. Nie sumer aku yang jahit.. Fully craft wif ♥♥ .Cumey dak??
P/s : sapa nak, habaq no... huhu

13 comments:

AkuChumel said...

chegu...!!!!!!!iqa nakkkkkkk.nak nak nak..comel sgt.nak :(
hoho...aih..geram tgk.pandai nye jahit.

CHEGU ALONG said...

iQa~> kamu nak?chegu tak pandai jahit la kamu..

@ien_R@z said...

wahh!!! sgt cumil~ buat pakai ape nie?? nak stu leh??

nak mr & mrs nature tuh.. cute!! hehe

kamu sgt kreatif!!

CHEGU ALONG said...

aien~> buat pakai kain felt..dlm tu pakai kekabu.sgt lembut tau..bru nak blaja jahit.hehe..

AkuChumel said...

nak juga :(

MinTy said...

nak FREE! yg besar 1 kecik 1..Hee smbil buat muke comey ni!

ZiErWa zAiNaL said...

sgt2 cumel...berkenan wane pink..nk boleh?hehe

echah mashuri said...

loloolo...tomey2,,tiut2...
hhuhu...
plg comel mrs n mr devil,..
:))

AozoraXoxO said...

hey these are awesome! would you ever consider making FT island ones? MY-fti would pay you for it! XD

oh farah said...

berapa singgit ni?

ciknabil-a said...

cumillnya...
nak jugak leh?? huhu

Lenny said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! cumell!!!

fare said...

comel sesangat!!!