Pages

16 August 2010

Kenyang Perut Suka Hati..

Assalamualaikum bloggie..
Peluang balik ke rumah untuk bersahur dan berbuka di bulan puasa bersama keluarga sememangnya saat yang dinantikan semua orang termasuklah aku. Jadi, peluang untuk balik minggu lepas digunakan sepenuhnya untuk MAKAN!! Ibu memang dah berapa kali suruh balik berbuka dengan family. Katanya, "baliklah.. ibu rindu.." So, aku dan Angah ambil kesempatan balik minggu lepas. Macam-macam ibu masak. Rasa macam buat kenduri pulak. Ada rendang ayam, rojak pasembur, cendawan goreng, puding caramel jagung, dan lain-lain yang memang YUMMY!! (gambar tak sempat nak snap sebab lapor sangat.huhu). Terima kasih, ibu sebab masakkan Along. Sayang ibu sangat-sangat!!

Edisi makan di rumah tak berhenti setakat di situ bila ibu dengan baik hatinya ajak kami adik-beradik ke Western restaurant. Restaurant tu tempat adik ketiga aku keje so dapat diskaun!! I like it! So malam itu, kami sepakat bantai chicken chop dan fish and chips. Rasanya.. Alahai Masyuk!!


nie chicken chop yang memang slurrpp.. nak lagi!


Fish n chips yang superb!

3 beradik yang da lapar..huhu

ok, senyum sebelum bersantap :)
wah, berselera betul ibu aku.. ^__^

last but not least.. budak comot bersantap fish n chips!
*** Conclusionnya : AKU NAK BALIK RUMAH LAGI..
**** Bangun pagi tadi tak sempat nak sahur. Kalau kat rumah, abah dah kejutkan sahur makan nasik panas. Sedapnya sahur kat rumah.. Nak balik!!!!

9 comments:

HaNTwO said...

emmm sedapnya...nak kuar japla beli roti jala...

misyamissyou said...

makan dgn keluarga memang seronok kan.. nak balik jugak..bila la nak smpai hari rabu nihh..huhuu

CHEGU ALONG said...

hantwo~> posa tak nie?? :P

CHEGU ALONG said...

misya~> balik la rabu nie..berbke kat umah..best2..

iQaChumel said...

ya ampunnnn...
sedap nye...
sampai hati ouh x ajak :(

attoae said...

nak kelik dum0h jug0ppp...
warghhhhh....
nak balik pp, xsey bangi.... ;((((((((((((

emieysandra said...

cedapnyer chicken chOp..
mau balik umah jugak!!
waarghhhh...
..isk..
..isk..
..isk..
..isk..

T__T

Rina (◕‿◕)✿ said...

lapau2. katne ni..nyummmyyyy

zulaikha said...

nyum2.. sedapnye..~~