Pages

12 November 2010

Salahkah aku dapat anak TANPA nikah?

Selama ni aku tak pernah beritahu korang yang aku mengandung. Aku senyap-senyap je. Aku sedar korang akan pandang rendah dekat aku kalau aku kata aku mengandung. Aku kan tak nikah lagi. Tapi adakah itu penghalang? Aku nak meramaikan lagi hidupan kat muka bumi nie. Salah ke? Sekarang ni buat sementara waktu ibu jagakanlah anak aku. Sebab aku kan study? Jadi macam susah  pulak nak bawak mereka ke sini. 'Mereka'?? Maknanya bukan 1. Anggap je lah aku dapat pakej. Sekali beranak, dapat ramai. Aku harap korang faham keadaan aku. Aku bukan nak pinggirkan korang tapi inilah hakikatnya. Lebih ramai yang akan mencemuh daripada memahami bila aku katakan mengenai kisah aku. Nak buat macam mana? Aku dah terlanjur sayangkan mereka. Maafkan aku..

*******












*******





Nama penuh : Sarjen
Nama manje : Ajen
Rasional : Badan belang-belang macam askar

Nama penuh : Bacin
Nama manja : Acin
Rasional : Selalu bersin. Aiihhcumm!

Nama penuh : Melecun
Nama manja : Acon
Rasional : Dia paling slim aka keding antara semua.

Nama penuh : Lanun
Nama manja : Anon
Rasional : Mata ada 'spek itam' sebelah macam lanun.

********

Sekarang ni, anak-anak ni dah ada penjaga iaitu adik-adik aku. Amik turn jaga sorang satu. Sapa nak apply pengasuh budak boleh isi borang. Maaf aku rahsiakan dari korang selama ni. Terimalah kehadiran anak-anak ini dalam hidupku walaupun tanpa nikah. Aku sudah terlanjur menyayangi mereka. Kalau korang semua tak boleh terima, biarlah aku bawa diri ini jauh-jauh. Selamat tinggal semua.

Ngantukla hujan-hujan ni. Nak tido jap.

" Eh mak cik! Berani kau nak ngaku diaorang anak kau? Penat aku MENERAN!" opsss...


Dakwat biru : Aku rindukan mereka. Cepatlah cuti sem!

12 comments:

iQaChumel said...

haha serious iqa takot dengan
kucing.geli.tak boleh nak sebulu.
erkk =.='

✿Bloodberry✿ said...

jge baik2 ini bby cumil yeeee.. hehehhee

ayen silly said...

haha . bwat i suspenssss jer . hoho :D

Rara Farah said...

mereka cumel...geramnye

CHEGU ALONG said...

iQa~> nape nk takut syg?

CHEGU ALONG said...

bloodberry~> BAIK!!! :)

CHEGU ALONG said...

ayen~> no suspen2,dear..

CHEGU ALONG said...

rara~> comel? mcm kamu juga..

Syaidahtul Badriyah Aziz said...

sangat-sangat suspen opening...terkejut saya...comey nya anak kucing...

CHEGU ALONG said...

syaidahtul~> suspen ke?? wakenabeb..

cik bubu said...

syumellll gileeeee kuceng!wuwuwuwuwu...

Qa said...

hahahahahah!! siyes best! comel kucing!!!