Pages

21 May 2010

Chatbox Blog Sembang STIM?

Assalamualaikum..Aku menghadap nota sosiologi di Internet sambil berblogwalking. Sempat singgah membaca gosip-gosip artis yang biasanya aku tak ambil tahu. Kisah terbaru yang aku tahu ialah kisah Anne Ngasri yang dah diceraikan buat kali ketiga oleh husbandnya.Urm,ramai bloggers dah tulis pasal nie. So aku pon carik kat Incik Google. Singgah kat satu website untuk baca gosip artis, meringankan kepala aku. Macam biasa, bila singgah kat blog, mesti nak tinggal komen kat chatbox. Bukan spesies aku la nak baca semua benda yang tercatat di chatbox berkenaan. Ohh,aku memang tak serajin itu. Aku hanya akan singgah dan baca entri blog-blog tu dan tinggalkan komen. So, aku pon tinggal komen dlm keadaan laptop yang mula hang sebab banyak sangat tab..

Tup-tup.. jawab soklan sorang nie tanya lelaki ke pompuan. Aku pon jawab ar pompuan.. Masa tu ingat soklan biasa jek ar.. Yela, blog tu blog gosip biasa. Tiada unsur-unsur lucah sama sekali. Sekali refresh jek kuar statement nie : "U girl?sejuk2 nie memang s**m kan?"Perghh...chatbox tu sembang seks lak!! Weh,apa tanya camtu kat aku??? Dushh...dussshh... Terus aku sentap tengok URL aku ade kat situ. (ala..kan ada chatbox yg automatik kuar URL. Korang tau kan?) Apa mende nie? Sembang camtu kat chatbox? Adoii aii... Satu kesilapan aku biler aku terus klik enter tiap kali komen tanpa tengok kandungan kat chatbox tu dulu.. Ye ar, ingatkan website gosip biasa. Sekali 18SX!!! Memang ar aku dah 18 tahun ke atas tapi memang mangkuk ar biler URL ada kat situ.. Pasni kawan-kawan blog semua jangan terperanjat lak aku punya blog diterjah manusia-manusia yang sembang kotor tu!!! Ishh...ishh...ishh...

* Memang aku tak faham biler blog-blog disalahgunakan penggunaan chatboxnyer dengan sembang macam tu. CheguAlong pening tengok mesej-mesej tu.

nota kaki : korang..apa patut aku buat kalau blog ini diterjah orang sedemikian?

16 comments:

kacang said...

huhu.
macam macam.

CHEGU ALONG said...

tu la..sengal kan?

dUrRaNi said...

aaiii....2 la antara sbb sy xletak chatbox...wlpn teringin sgt2..huhu

En iLham said...

huhu.sekarang ni dok berjalan kat dalam tenet pun kene hati2 gak.dalam blog pun boleh kene ragut.huhu.bahaye sungguh.hehe.terima kasih singgah blog sy.salam jumaat

singgah pula ke KAU ILHAMKU
GAMBAR YANG JARANG DAPAT ANDA LIHAT

CHEGU ALONG said...

durhani~>takut kan??huhu
en ilham~> tu la..bahayala skang nie..

dUrRaNi said...

sudah send dah..(^^) chaiyok2x!! hehe..

AYU IDRIS said...

Salam dik...hanya manusia bengong aje yg cakap macamtu...tak betl stesen le tu...hish..mintak dijauhkan le drpd manusia2 yg sakit mental macam tu!oh ye...klu sudi,joinla GA kak ayu...n ambik tag kat blog akak ye!tq...

Nurul_HaWa♥ said...

eeuuwwww...takut la camtu....
t terstim x tentu psl lak..hehe

fara myra said...

sngt menakutkan.
lenkali aty aty tao :)

Sir Marcello said...

hurm pasnie kena rajin skit membaca lah yer :)

CHEGU ALONG said...

durRani ~> thanks darl..
kak ayu ~> takutla saya,kak..
kak hawa ~> ishh..mintak simpangla,kak..
fara ~> ok2.pasni i ati2,dear..
sir marcello~> baeekk,incik!

~NURUL~ said...

manusia-manusia camni kan jgn dilayan. buat tak pandang je..
walaupon kta respon secara kasar dia tetap akan reply y bukan2.. org gila kata kan.. :)

hish macam mana nak block ek?? tertanya2 pula.. hah.. blog url org tu je! lupe pula

berkongsi renungan Jumaat

CHEGU ALONG said...

nurul~> tu la.sampai takut i..hukhuk..

~NURUL~ said...

heee tak pon kalo ada org camni ckp je kat de... "ingat mati ingat.. ingat mati~ " hahhahah

Loyar Lawa said...

tue la geli kan...

ZiErWa zAiNaL said...

ish..ade gk mcm tu..dasyat2

kalau sudi komen la entry saya..
best sangat