Pages

08 August 2010

Riwayat Pemblogger Tegar

Assalamualaikum bloggie..
Ini kisah benar yang patut anda contohi jika ingin jadi pemblogger tegar. Kisahnya bermula begini..

Nama i Cik Melah. Dulu i macam orang lain juga. I dengan adik i normal. Malam-malam kami tidur awal, kami sangat baik masa tu. Tuan kami pesan untuk jadi awet muda, kami kena sentiasa mendapat tidur yang berkualiti. Tempat tido yang selesa menjadi keutamaan kami.


Tapi.. Itu dulu. Sekarang segalanya berubah. Tuan i dah belikan i komputer canggih. Tuan you ada bagi you? I tahu takde.. huhu.. Terus i rasa teruja lalu i berkenalan dengan incik blogspot dan bergelar seorang blogger. Bukan semua orang boleh jadi blogger. Insan-insan yang bertuah je. You blogger? Oh, kalau you blogger, you pun bertuah la.. Sejak itu, masa tidur i selalu terganggu. Penat tau nak update blog selalu..


Kalau i tak tertido atas komputer, mesti i tertido atas keyboard.. Letih you.. Sebab tu la i berjaya jadi blogger tegar. You ikutlah cara i kalau you nak jadi blogger tegar.
Tapi satu hari, tuan i dapat tawaran belajar jauh sangat. Jadi, dia dah rampas komputer i. Sampai hati dia. Dahlah rampas komputer i, dia tinggalkan i kat sini tanpa jagaan rapi. Sekarang, i rasa nak bunuh diri. Cukuplah i jadi pemblogger tegar selama nie. Bye you all.. I pergi dulu. Jangan rindukan i!! Sedekahkan i Al-Fatihah ye?


* sumber gambar : pak cik google
** Jangan cakap ada yang baca then tiru tips pemblogger tegar nie.. ^____^
**** nota kaki : Gilak ngantuk tapi tak mo tido lagi. Badan penat tapi nak melalut lagi. Pergi tido la, Farah. Apa lagi lah yang kau merepek nie??

13 comments:

sizukaDeboss said...

ahahaha comel gila story nih:D

AiDa AzRyN said...

Wah~ ehem2.. ada kucing~ :D

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. giler dahsyat klu sampai tido tak tentu dengan tempat dah.. isk2..

belalang hijau said...

rupanya ada juga pemblogger tegar sekor kucen yea...
dasat betoi...
huhuhu...

PuPeL said...

kucing dan jadi blogger :)

CHEGU ALONG said...

sizuka~> thanks dear..comel mcm u.. :)

CHEGU ALONG said...

aida~> ehem..ehem..dia pun nak berblogging gak..

CHEGU ALONG said...

asada~> tu la..tido di mana saja..

CHEGU ALONG said...

belalang~> memang pemblogger tegar ohh..

CHEGU ALONG said...

pupel~>tu la..dia pun nak jadi blogger :P

@ien_R@z said...

kucing pun salah sorang.. erk.. salah sekor... blogger?? hahaha..

apep pon, tahniah kepada blogger!! hehe


selamat berpuasa..

Tomato Gurl's Life said...

wow comel2..camne kalau kucing jadi blogger??hehe...

My MiRa said...

roomate mira jerit2 tengok kucing yang tengah tido 2 ekor tu....cantik tempat tido die