Pages

23 January 2011

Uhh..Uhh..Senak Akak!

Ughh..ughh.. slow-slow yang. Slow lagi. Tak larat dah ni. Mantain kayuh pelan-pelan je. Akak tak larat dah ni. Adoi.. Senak la akak kalau macam ni. Ughh.. ughh...

*****

Hai! Morning all. Happy Sunday. Dialog di atas adalah antara yang terdetik dalam hati saat keluar berjalan-jalan semalam. Al-maklumlah bila 3 hari bertapa dalam bilik, akhirnya dapat juga keluar ke Taman Botani. Lengkap dengan berpiknik dan acara mengayuh basikal. So, kepada korang yang tinggal area Putrajaya-Bangi-Kajang yang tak tahu nak ke mana, apa kata korang serbu Taman Botani cuti-cuti ni? Apa yang aku boleh cakap ialah tempat dia memang best! Kayuh basikal 30 minit macam kayuh 2 jam. Sebab banyak juga area berbukit so sangat sesuai untuk memecahkan kilang peluh dalam badan. Tak rasa penat sangat sebab pemandangan dia sangat cantik. For those yang bawak budak kecik pun, ada basikal kecik untuk child. Best kan?

Kalau tak nak cycling pun boleh,  korang boleh walking around Taman Botani sebab banyak seat disediakan sepanjang jalan kat sana. Pendek kata memang best la. Ok, promosi bagi pihak Taman Botani tamat di sini. Have to go. bye!




lovenotes : Thanks for the great memories yesterday. One of them is gedik2 mau snap pic dengan pengantin. Gracias! :)

21 comments:

ieMa ackLes said...

bestnya,,
xajak iema pun,,
huhu

syafiQakarim said...

oke.tak ajak kan ;(

CHEGU ALONG said...

ieMa~> ala..last minit bru i tau la dear..

CHEGU ALONG said...

iQa~> lalink,jgn majuk meh.. :(

Tieka Nadira said...

bestnya!!! x ajak pon.. uhuk3~

AiDa AzRyN said...

lama x cycling.. huhu

areripe said...

dekat mana tempat ini?
sorry, memang arip tak tahu.
im really interested and someday i will be there...

im already followed your blog!
and if u think my blog interesting, u can do the same thing!

Harus Baca: AMD VS Intel

Pirate said...

Nice place. X pernah lagi sampai wlpn dah lama plan nak gi. Better gi pagi or petang2 eh?

ijatnuar87 said...

wah...taman botani,dah pergi aritu,g kenduri kawin kawan,memang tempat yang cantik,dan luas,hehehe...

CHEGU ALONG said...

tiekanadira~> ala yang,aku pon g ngan org.camno nk ajak ramai2??huhu

CHEGU ALONG said...

aida~> best tau aida..dpt relax2 sambil exercise :)

CHEGU ALONG said...

arip~> kat putrajaya la,dear..best tmpat dia.xrugi pergi.. :)

CHEGU ALONG said...

pirate~> aritu aku g ptg,bro.redup sikit kat sana.xpanas sgt coz keliling utan.

CHEGU ALONG said...

ijatnuar87~> best kan ijat?sukalah dpt g sane.. :)

NOOR FATIN said...

lamanya sy xnaik basikal. huhu

CHEGU ALONG said...

noorfatin~> jom naik beskal! :P

DiaUmaiNiNaz said...

okay next weekend i nk ke sana...bebasikal, dinaz rindu la dengan aktiviti tu...

CHEGU ALONG said...

dinaz~> bgus2..tp u kna dtg awal la,dear.lau x,habis beskal kna sewa.. :P

Mimi Radzuan said...

wahhh..bestnye//btw.pic2 ni cantik :D

CHEGU ALONG said...

mimi~> u try la g sane.mmg best! :)

CHEGU ALONG said...
This comment has been removed by the author.